Desert inghetata cu mure si iaurt

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 6545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mure
  • 30 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 200 ml iaurt
  • 150 gr smantana de frisca
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu mure si iaurt:

Trecem rapid murele puse intr-o sita, printr-un jet de apa, apoi le punem pe foc, impreuna cu apa si zaharul. Le lasam sa dea cateva clocote, in timp ce amestecam continuu si incercand sa sfaramam cat mai multe. Fierbem cam 5-7  minute, pana murele se sfarama bine si zaharul s-a topit, apoi dam vasul jos si trecem amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unui sirop mai gros. Daca nu este suficient de gros, putem sa il  fierbem putin, dupa ce l-am strecurat. Lasam amestecul sa se raceasca, apoi il amestecam cu iaurtul. Batem smantana spuma tare si o amestecam cu compozitia. Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam din cand in cand, pana se ingheata pentru a nu se forma ace de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun